راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

درباره میوه­ «به» که به ­علت خواص بی­‌شمارش آن را سیب طلایی می‌خوانند | بهتر از به؟

  • کد خبر: ۳۰۴۱۰۵
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۷
درباره میوه­ «به» که به ­علت خواص بی­‌شمارش آن را سیب طلایی می‌خوانند | بهتر از به؟
حتما درباره خواص سیب و اینکه میوه‌ای بهشتی است، زیاد شنیده‌اید.  هم‌ردیف این میوه، میوه دیگری هم داریم که به علت خواص بی شمارش به آن سیب طلایی می‌گویند.

امیرمقدم | شهرآرانیوز؛ حتما درباره خواص سیب و اینکه میوه‌ای بهشتی است، زیاد شنیده‌اید. میوه‌ای که اگر کسی روزانه یک عدد بخورد، در همه عمرش به طبیب نیازمند نمی‌شود. هم ردیف این میوه، میوه دیگری هم داریم که به علت خواص بی شمارش به آن سیب طلایی می‌گویند. منظورمان میوه «به» است که درمیان مرباها، مربای آن، درمیان دمنوش ها، دمنوش آن و درمیان خورشت ها، خورشت آن به بیشتر افراد توصیه می‌شود و ما امروز می‌خواهیم درفصلی که فراوانی این میوه پرخاصیت است، قدری درباره آن با شما صحبت کنیم.

ارزش غذایی این میوه مغذی

ابتدا اجازه بدهید، نگاهی به ارزش غذایی این میوه مقوی بیندازیم. عاملی که سبب شده است مصرف آن تا این اندازه توصیه شود. (این ترکیبات در ۱۰۰ گرم است.)

  • کربوهیدرات ۱۳.۸۱ گرم
  • پروتئین ۰.۴۰ گرم
  • چربی کل ۰.۱۰ گرم
  • کلسترول ۰
  • فیبر خوراکی ۱.۹ گرم
  • نیاسین ۰.۲۰۰ میلی گرم
  • پیریدوکسین ۰.۰۴۰ میلی گرم
  • ریبوفلاوین ۰.۰۳۰ میلی گرم
  • تیامین ۰.۰۲۰ میلی گرم
  • ویتامین C ‏ ۱۵ میلی گرم
  • ویتامین A ‏۴۰ یکای بین المللی (۱۲ میکروگرم)
  • ویتامین E‏ ۰.۱۲ میلی گرم
  • ویتامین K‏ ۴.۵ میکروگرم
  • سدیم ۱ میلی گرم
  • پتاسیم ۱۱۹ میلی گرم
  • کلسیم ۱۱ میلی گرم
  • مس ۰.۱۳۰ میلی گرم
  • آهن ۰.۷۰ میلی گرم
  • منیزیم ۸ میلی گرم
  • فسفر ۱۱ میلی گرم
  • روی ۰.۰۴ میلی گرم

خام یا پخته؟

خیلی‌ها میوه به را همانند سیب، خام مصرف می‌کنند. ولی روش معمول مصرف آن به صورت کمپوت، مربا یا ترکیب در غذاست. اگر می‌خواهید بدانید که کدام شکل آن برای مصرف مناسب است، باید بگوییم از آنجایی که شکل خام این میوه می‌تواند سبب مشکلات گوارشی مانند یبوست شود، مصرف پخته آن بهتر است.

خواص درمانی میوه به

میوه به طبع گرم رو به معتدلی دارد، ازاین رو شما هر مزاجی هم که داشته باشید، برایتان عالی است. همچنین خواص بی‌شماری دارد که آن را در بین دیگر میوه‌ها سرآمد می‌کند.

پیشگیری از تهوع بارداری

میوه به دارای ویتامین B۶ فراوانی است و برروی تهوع و استفراغ بارداری اثری مثبت دارد، ازاین رو مصرف آن به خانم‌های باردار (بین هفته ششم تا چهاردهم بارداری) توصیه می‌شود.

مفید برای هوش و زیبایی

مصرف میوه به در دوران بارداری تأثیر مفیدی برروی میزان هوش نوزادان تازه متولد شده دارد. همچنین به زیبایی این کودکان نیز کمک می‌کند.

تولید انرژی و تقویت قوای جنسی

مصرف این میوه به مردانی توصیه می‌شود که کار‌های سخت انجام می‌دهند و به انرژی بالایی احتیاج دارند یا از ضعف نیروی جنسی رنج می‌برند.

مناسب برای کاهش وزن

به را یک میوه کم کالری می‌دانند که دارای مقادیر بالایی فیبر است. به همین علت سبب احساس سیری و جلوگیری از پرخوری می‌شود. همچنین این میوه دارای چربی اشباع شده، سدیم و کلسترول پایین و ترکیبات آنتی اکسیدانی است که سبب افزایش سوخت وساز بدن و کاهش وزن می‌شود.

تنظیم فشارخون

کمک به تنظیم و کنترل فشارخون از دیگر خواص به است. پتاسیم موجود در آن سبب شل شدن عروق و تنظیم انقباض عروقی می‌شود و از این طریق به جریان بهتر خون در رگ‌ها و تنظیم فشارخون کمک می‌کند. تنظیم و بهبود چربی خون هم از دیگر خواص آن است که سبب پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌های قلبی عروقی مانند سکته و نارسایی قلب می‌شود.

خاصیت ضدسرطانی

به دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و با داشتن این خاصیت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و سبب از بین رفتن سلول‌های بدخیم سرطانی و از بین رفتن سرطان می‌شود.

حافظ نشاط و شادابی مو

کمک به سلامت و زیبایی مو از دیگر خواص به است. این میوه با خون سازی و تنظیم گردش خون سبب تقویت فولیکول‌های مو و رشد بهتر آن می‌شود.

یک ضدعفونی کننده عالی

میوه به را به علت داشتن ویتامین C زیاد با خاصیت ضدعفونی کنندگی هم می‌شناسند، ازاین رو در درمان عفونت مثانه می‌تواند بسیار کمک کننده و مفید باشد.

مقابله با آثار منفی آلودگی هوا

یکی از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد میوه‌های پاییزی خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن هاست که میوه به هم از آن مستثنا نیست. این میوه‌ها می‌توانند با تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش نشانه‌های آلرژی فصلی از بدن در برابر آثار منفی آلودگی هوا محافظت کنند.

مؤثر در شادابی و سلامتی پوست

یکی دیگر از خواص به تأثیر آن در سلامت و شادابی پوست است. این میوه دارای آنتی اکسیدان‌هایی است که سبب حذف بسیاری از عوامل مضر برای سلامت پوست می‌شود و از این طریق بهبود چین و چروک پوست و حذف لکه‌های پوستی را به دنبال دارد.

یک دمنوش همیشگی

شکل مصرف میوه «به» به خود شما بستگی دارد. ولی اگر به دنبال مصرف منظم و همیشگی آن هستید باید دمنوش آن را امتحان کنید. از آنجایی که اکنون فصل این میوه است، می‌توانید آن را درخانه به راحتی تهیه کنید. برای این منظور چند عدد میوه به را از بازار بخرید.

به‌ها را تمیز بشویید و رنده کنید، به گونه‌ای که خلال‌های نازکی ایجاد شود. برای تهیه دمنوش نیازی به گرفتن پوست آن‌ها نیست.

خلال‌ها باید در یک دمای ملایم و مداوم خشک شوند. بهترین وسیله برای این کار هم الان بخاری با حرارت کم یا شوفاژ است.

پس از اینکه خلال‌ها کامل خشک شد، آن‌ها را تفت بدهید تا تغییر رنگ پیدا کنند و متمایل به قهوه‌ای پررنگ شوند.

پس از خنک شدن آن‌ها را درون ظرف شیشه‌ای درداری بریزید و درجای خشک و خنکی نگهداری کنید.

نکته: اگر این دمنوش را با دمنوش سیب ترکیب و درست کنید، هم خاصیت آن چندبرابر می‌شود و هم طعم بهتری پیدا می‌کند.

روش تهیه دمنوش

به ازای هر نفر باید یک قاشق غذاخوری از میوه خشک شده را درون قوری بریزید. همچنین به ازای هر فرد یک لیوان آب جوش هم اضافه کنید. سپس اجازه بدهید که بر روی حرارت بسیار کم ۱۵دقیقه دم بکشد.

«به» در احادیث و روایات

از دیدگاه طب سنتی «به» میوه‌ای با طبیعت گرم رو به معتدل است. نوع شیرین و رسیده آن مفرح، مقوی قلب و اعصاب، نشاط آور و مدر است. در کتاب مکارم الاخبار و به نقل از حضرت رضا (ع) درباره خواص این میوه مفید آمده است: برشما باد به استفاده از میوه «به» که سبب فزونی عقل و خرد می‌شود.

همچنین از آن حضرت و به نقل از امیرمؤمنان علی (ع) در کتاب عیون الاخبارالرضا (ع) می‌خوانیم: روزی بر رسول خدا (ص) وارد شدم. در دست او «به» بود. ایشان «به» را خورد و به من هم داد و فرمود: بخور یا علی! «به» هدیه خداوند برای من و توست. من در آن، همه نوع لذتی را یافتم. یا علی کسی که سه روز ناشتا «به» بخورد، ذهنش پاک، دلش از صبر و علم پر و از حیله شیطان و لشکرش حفظ می‌شود.

در حدیث دیگری از پیامبر گرامی اسلام (ص) داریم که «به» را بخورید و به عنوان هدیه بین خودتان بفرستید؛ زیرا چشم را جلا و دوستی و مودّت را در قلب قرار می‌دهد. این میوه را به زنان حامله نیز بدهید که سبب نیکویی و خوبی اولاد می‌شود.

معجزه به دانه

به میوه عجیبی است و تقریبا از همه بخش‌های آن استفاده درمانی می‌شود. به هسته این میوه به دانه می‌گویند که طبیعت سرد و تری دارد و یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می‌شود و دارای املاح و موادمغذی زیادی است.

  • ویتامین A، B و C
  • تانن
  • قند
  • پکتین
  • مالیک اسید
  • املاح معدنی مانند پتاسیم، سدیم، روی، فسفر، کلسیم، آهن، منیزیم و سلنیوم.

خواص به دانه

شاید تنها کاربردی که برای به دانه سراغ داشته باشید، برطرف کردن سرفه و التهاب گلو باشد. این دانه جادویی خواص بی‌شمار دیگری هم دارد که فقط اطبای سنتی از آن باخبرند.

  • درمان سرفه، سرماخوردگی، آسم و بیماری‌های تنفسی
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان اسهال و ورم روده
  • برطرف کننده بوی بد و آفت‌های دهان
  • درمان سوختگی و زخم
  • کاهش وزن
  • کمک به سلامت قلب
  • مبارزه با سرطان
  • سلامت و زیبایی پوست و مو

روش تهیه لعاب به دانه

یک قاشق چای خوری به دانه را درون لیوان آب گرمی (داغ نباشد) بریزید و اجازه بدهید ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت بماند تا دانه‌ها لعاب خود را پس بدهند. همچنین می‌توانید دانه‌های به را به آرامی روی زبانتان قرار دهید و بمکید و لعاب روی آن را بخورید.

حواستان باشد، دانه‌های به را نجوید. این دانه دارای ترکیبی به نام آمیگدالین است که به اسید سیانیوریک تبدیل می‌شود و برای بدن بسیار خطرناک است.

برگ گیاه به

برگ درخت این گیاه، همان خواص میوه و دانه اش را دارد. برای بهره بردن از آن بهتر است برگ‌ها را پس از وزیدن باد پاییزی چید. وقتی که تغییر رنگ می‌دهند. در این حالت برگ‌ها مزه گس کمتری دارند و خوش عطرتر هستند. دمنوش برگ گیاه «به» به زمان طولانی برای دم کشیدن نیاز دارد. اگر از شب تا صبح آن را روی حرارت ملایمی مانند بخاری قراردهید، صبح دمنوش بسیار خوش رنگی خواهید داشت. اضافه کردن چندبرگ گل به دمنوشتان طبع آن را بسیار بهتر خواهد کرد.

کالری

انرژی ۱۰۰ گرم به ۵۷ کالری

برای سوزاندن این مقدار کالری شما می‌توانید یکی از این چند راه را انتخاب کنید.

  • شنا کردن ۴ دقیقه
  • دویدن ۶ دقیقه
  • دوچرخه سواری ۷ دقیقه
  • پیاده روی ۱۴ دقیقه

فهرستی از خوشمزه‌ها با میوه به

  • مربا و کمپوت
  • انواع دمنوش
  • انواع کیک، دسر و ترشی
  • مارمالات و ژله
  • خورشت به آلو
  • تاس کباب
  • کوکو و اشکنه
  • به پلو

برای تهیه هرکدام از این خوراکی‌ها کافی است دستورالعمل آن را در فضای مجازی جست‌و‌جو کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->